Как в село Труд тъпчат суджука с праз, а ракията е 50 градуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 25.12.2022
1120
Румен Бахов ни отвежда в село Труд, за да ни покаже как се тъпче суджук с праз. В населеното място са култивирали специален сорт от зеленчука, наречен запалвач. В едно от семействата приготовленията са започнали рано сутринта, съобщава Nova.

Баба Величка е позволила на снаха си да започне с точенето на корите за баницата и тиквеника. Докато се приготвят традиционните рецепти, младите в семейството се учат как да приготвят ястията.

В Труд на почит е и ракията. Обясняват, че тя не бива да е под 50 градуса.


Виж коментарите (0)

Още по темата (251):
16.11.2024 Окончателно: 3 януари ще е учебен ден в София, кметът на Варна обаче каза
друго
25.12.2023 Калоян Методиев и неговата честитка за Коледа: Който не иска - да не меси
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
03.12.2023 Невиждан хейт заля мрежата заради коледната украса в София, нарекоха я "извратена декорация", дори Портних се намеси
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов: Борисов премиер, а Атанасов председател на НС - т...
Ген. Мутафчийски: Вие го заслужавате!
Бойко Борисов: Мога да направя компромис и председателят на НС да...
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей сним...
ГЕРБ: Не виждаме готовност за формиране на правителство, а само п...
Явор Божанков след поредното нападение в мол: Това е смразяваща д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).