
ЗАРЕЖДАНЕ...
Какво се случва? Цената на кило коприва у нас достигна тази на агнешкото месо | ||||||
| ||||||
"Копривата ни е божи дар, не се грижиш за нея, не я садиш, не я копаеш, не я поливаме, за разлика от всички други култури, и това ни е добре дошло. Може да дойдеш и да си набереш", казва пред NOVA Атанаска Луканова, жител на село Крапчене. А на пазара в Монтана коприва не се намира, но има разнообразие от друга зеленина за трапезата. Атанаска често бере и диворастящ лапад, който също намира край река Шугла. Берат се само средните му листа, които са и най-крехки. |
Още по темата: | общо новини по темата: 603 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/101 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg