Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво ще представлява т.нар. "такса водомер" и защо се налага допълнителна тарифа за вода? Ще поскъпне ли услугата?
Автор: Екип Varna24.bg 20:39 / 13.06.2024Коментари (4)1528
©
Регионалното министерство обсъжда идеята за въвеждането на изцяло нов метод за ценообразуването на водата. Заговори се и за така наречената "такса водомер". Идеята все още е на база обсъждане, но тя предвижда всеки, който има жилище, да заплаща такава такса, дори да не живее в него. Какво ще представлява таксата и защо се налага допълнителна тарифа за вода? Ще поскъпне ли услугата? Темата в ефира на NOVA коментира председателят на УС на "Български ВиК холдинг" инж. Лозко Лозев.

"Категорично не приемам определението "такса водомер". Жаргонно може да бъде наречена "такса достъп до услугата". Това, което представлява тази нова предлагана тарифа е, че ако в момента за услугите се плаща "такса за достъп до питейна вода", "такса за достъп за отвеждане на отпадни води" и "такса за пречистване" – сега предлагаме тези три компонента да бъдат обединени в една обща тарифа. Тя ще се нарича "нефиксирана тарифа". Ще се появи и тази нова тарифа, която ще е фиксирана. Сборът от тези две нови тарифи, ще отговарят на сбора от старите три, които са обединени", обясни инженер Лозев.

По думите му така ще се регулират разходите на самите ВиК дружества. "Тази "нефиксирана тарифа" ще се определя на база общите разходи на ВиК дружеството. А таксата с фиксирана стойност – ще бъде отделена само за постоянните разходи на дружеството. Така ще може домовете да имат постоянен достъп до домовете", подчерта той.

Според него с новата такса "по-солидарно и по-справедливо" ще бъде разпределен този малък процент от общите постоянни разходи, които има ВиК операторът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Следващата такса ще е за въздух. Всеки гражданин ще си закупи уред, с който да определя колко въздух вдишва и издишва, за да е "справедливо" определена цената, която ще плаща. За дребосъците ще остане утехата, че такива колоси като Бойко Борисов и Делян Пеевски ще плащат много повече от тях.Който не може да си плати,ще му присадят хриле и го пускат да плува като човека амфибия. Безплатно! Тогава да видим кой ще гласува на избори и ще им дава власт да издевателстват над народа.
0
 
 
Защо се предлага новата такса ли? За да се увеличи цената на водата. И в същото време ще се твърди че водата не е толкова, а по-евтина, понеже ще се казва цената без таксата. Само че за потребителя е важна крайната цена, не разбивката на цената. Относно обединението на трите сегашни тарифи: Абонати които нямат изградена отходна канализация и ползват септични ями, ще плащат такса отвеждане и такса пречистване на водата, въпреки че такава услуга не им се предлага. Което е още едно увеличение на цената. Та така, всичко опира до пари. А да знаете колко се краде от ВиК... Директори, общински съветници...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: