Кампанията "Дарете час" се провежда за 10-та поредна година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:22 / 02.12.2011
446
Националната кампания "Дарете час" се провежда за 10-та поредна година. Мотото за 2011г. е "Стара книжка дари - детенце усмихни". Във всеки по-голям град има болница с детско отделение, където лекувайки се, деца на възраст от 0 до 18 години, прекарват не малък брой дни. 

Целта на кампанията бе да бъдат събрани детски книжки, с които да се направи престоят на децата в тези места по-поносим. В нея в национален мащаб се включиха над 250 доброволци от 7 регионални центъра в Пловдив, Варна, Габрово, Разлог, Търговище, Ловеч, Хасково и 20 местни центрове за работа с доброволци. 

Само за седмица ученици, читалища, библиотеки, фирми дариха над 7000 книжки и много играчки, които ще бъдат предоставени на 25 детски отделения, на центрове за деца с увреждания в Пловдив, Варна, Габрово, Трявна, Търговище, Хасково, Разлог, Сандански, Благоевград, София, Ловеч, Тетевен,Троян, на педиатрични кабинети в малки населени места.

Националният алианс за работа с доброволци е най-голямата партньорска мрежа в страната, изградена от 28 доброволчески центрове . НАРД вече десет години успешно реализира ежегодни национални инициативи, кампании, информационни срещи с млади хора за популяризиране на ценностите на доброволното полагане на труд в полза на другите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).