Каракачанов: "Величие" беше набързо конституирана от хора, които явно са познати от няколко месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:08 / 02.07.2024
973
На крачка от излизане от политическата криза или на задълбочаването ѝ сме и как това рефлектира върху отношенията ни със Северна Македония коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на NOVA.

"Не знам дали можем да говорим за разделение в националистическите партии, може да говорим за поредната вакханалия в българския политически живот". Това каза Каракачанов за политическата ситуация в страната.

"Бойко Борисов направи много бърз и хитър ход - взе мандата и върна папка с готовото правителство. Утре може би то ще мине", смята той. "В нормалните демократични държави сядат, разговарят, парламентарно представените партии излизат с обща програма на политическите приоритети – ние видяхме едни формални разговори, които бяха несериозни. Всички знаем, че в ГЕРБ всичко се решава от един човек", добави председателят на ВМРО.

По думите му новосъздадената партия "Величие" беше "набързо конструирана от хора, които дори не се познават". Според него водещите лица на партията "явно са познати от няколко месеца".

"Отношенията между България и Северна Македония се затормозяват от ината на политиците в Скопие да изпълняват договора, който са подписали", каза още Каракачанов. Според него темата е важна, защото голяма част от българското население има македонски произход или роднини.

Виж коментарите (0)

Още по темата (304):
07.07.2024 Денков: Третия мандат трябва да се обсъди внимателно, това предложение има своите предимства но и своите проблеми
07.07.2024 Деница Сачева: Изборите остават единственият работещ за момента вариант
07.07.2024 ДСБ призовава ПП-ДБ да поиска третия мандат за съставянето на технически кабинет
06.07.2024 Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого ще сте опозиция? 
06.07.2024 Виктория Василева: Може би разпадането на "Величие" е била заложената цел от самото начало
06.07.2024 Вигенин: Беше ясно, че Бойко Борисов няма намерение да управлява, а това прави невъзможно правителство с втория мандат
Още новини от Национални новини:
Окончателно осъдиха Стойчо Кацаров: Бил е в конфликт на интереси ...
Денков: Третия мандат трябва да се обсъди внимателно, това предло...
Деница Сачева: Изборите остават единственият работещ за момента в...
ДСБ призовава ПП-ДБ да поиска третия мандат за съставянето на тех...
Рисковете на роуминга: Българи, пътували до Швейцария се сдобиха ...
Хампарцумян: Ако българските политици бяха в корпоративния свят, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).