Казината по-далече от училища и домове за деца, но близо до казарми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 03.10.2012
631
Правителството одобри нова Наредба за правилата, начините, техническите способи и изискванията за измерване на отстоянието на игрални зали и казина до училища или домове за деца, лишени от родителски грижи, като отмени досега действалия документ. С постановлението се осъществява мярка, насочена към изпълнение на една от целите на Закона за хазарта - ограничаване на риска за малолетни и непълнолетни от достъп до организирани и провеждани хазартни игри на територията на страната.

Според Закона за хазарта игралните зали и казина не могат да се намират на по-малко от 300 м от училища и домове за деца, лишени от родителски грижи, освен ако се намират в хотели, категоризирани с категория четири или пет звезди.

Новите текстове в Наредбата са съобразени с промените в нормативната уредба, с които се въвеждат изисквания за отстояние на игрални зали и казина спрямо домовете за деца, лишени от родителски грижи, и отпадат нормите по отношение на казармите. В съответствие с чл. 44, ал. 1 от Закона за хазарта отпада и възможността за несъобразяване на отстоянието в случаите, когато игралните зали и казина са разположени в хотели, категоризирани като тризвездни.
Регламентът предвижда отстоянието да се измерва от правоспособни лица, вписани в Регистъра по геодезия, картография и кадастър. За първи път се въвежда възможност председателят на Държавната комисия по хазарта да възложи на правоспособни лица независима експертиза за измерване на отстоянието в процеса на извършване на проверка и проучване по образувани пред Комисията производства по Закона за хазарта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).