Кирил Петков: Енергетиката в момента се използва като прах в очите на хората

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
12:53 / 24.10.2023
915
В момента енергетиката се поднася популистки и като прах в очите на хората. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на брифинг, предаде репортер на "Фокус"

"Текстовете от вчерашната среща най-вероятно са написани на коляно. Не може, защото имаме избори след няколко дни, да се опитваме да пишем на коляно тези закони. В тези текстове нямаше нищо за никакви 73 стотинки. Това искам да го кажа ясно. Вчера беше пример как популизмът преди изборите може да даде грешна информация на българите. В нашите разговори ние говорихме, че "Лукойл" има стара загуба от над 500 млн., която един път са декларирали, че няма да използват и сега се опитват да прикриват бъдещи данъци. Ние всички се обединихме, че трябва да си платят данъците, но от загуба от 540 милиона вече се превърна в това, че те щели да платят парите следващия вторник, след това, че не са 540 милиона, а милиард и половина и след това стана на 73 стотинки", каза Петков.

"Вие знаете, че г-н Бойко Борисов казваше неведнъж, че когато моето правителство падне - бензинът ще падне с левче. Малко сме се наслушали на такива изказвания. Аз призовавам наистина да поработим над тези важни въпроси - ние трябва да съберем данъците от "Лукойл", трябва да върнем парите на хората, но това не трябва да се прави на коляно и за един ден, а да се работи с истинските експерти от Министерство на енергетиката. Ние веднага изпратихме текстовете на министъра на енергетиката, очакваме становище", допълни той.

Кирил Петков бе категоричен, че това всичко засяга цялата икономика на България и трябва да бъдат направени с максимално голяма експертиза.

"Ако се свика заседание в петък това ще бъде просто един предизборен популизъм", отсече той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
30.05.2024 Супер новина за българските шофьори от Европа, ще останат много доволни от цените на бензина
15.05.2024 Енергийният експерт Мартин Владимиров: Турция става най-големият вносител на руски горива в света - 17.6 млрд. евро!
15.05.2024 "Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева за месец април
10.05.2024 Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана ясна причината за голямата проверка в складовете!
10.05.2024 Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
08.05.2024 "Лукойл" внесе над 1 млн. барела петрол от Норвегия, които вече са в Бургас
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).