Кирил Петков: ТЕЦ "Брикел" ще бъде затворен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:33 / 28.07.2022
1011
ТЕЦ "Брикел" ще бъде затворен заради "умопомрачаващи" нарушения. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков

Той каза, че предприятието ще бъде уведомено, че в следващия ден ще бъде затворено до отстраняване на огромните пропуски в неговата дейност.

"Установихме, че има няколко сериозни нарушения на комплексното разрешително, както и системни нарушения за минал период от време. Поради това ще наложим принудителна административна мярка "затваряне" на ТЕЦ "Брикел", допълни министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

По думите му той лично е информирал премиера за няколко допълнителни аспекта, свързани със собствеността и начина на работа, с конфликт на интереси или потенциално опъване на "чадър" върху предприятието през последните години.

"Надявам се правоохранителните органи да свършат своята работа и да установят какви са реалните размери на подобно покровителстване", заяви Сандов.

Той добави, че през годините на предприятието са налагани множество санкции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Бивш образователен министър каза какви според него са основните и...
Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени
Борислав Гуцанов: 116 години независима българска държава! Честит...
Настъпи астрономическата есен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).