Кирил Петков каза кой е най-големият му страх след изборите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 29.09.2022
680
По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил "Троянски кон". "70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин", уточни той.

"Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е с огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии", добави той.

Към момента Петков посочи, че в момента не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ. "Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие", е неговото мнение.

И добави: "В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влязе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто".

Петков сподели, че най-големият му страх би бил, ако има експертно правителство на ДПС, ГЕРБ и "Възраждане". "Забравете думата "експерти" - следете реалните партии, които подкрепят едно правителство", коментира още съпредседателят на ПП.

"Чуете ли експертно правителство - веднага мислете, че някой се опитва да продава нещо, което не иска да обясни. В парламента няма експерти, а политически партии. Всяко едно правителство е подкрепено от парламентарните си групи", добави той.

На опонентите си по отношение финансовите критики той отговори, че правителството "Петков" е завършило с бюджетен излишък от 1,5 млрд. и 8 млрд. в плюс в резерва. "Опитват се да страхуват хората", категоричен е Петков.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

"Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България", подчерта Петков.

"Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът "неотложност" не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен", коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Борислав Гуцанов: 116 години независима българска държава! Честит...
Настъпи астрономическата есен
Мътна и кървава с частните болници – 90% от приходите им са от НЗ...
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...
Най-скъпите билки в България
Тежка катастрофа с три автомобила затвори пътя между Монтана и Ви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).