Кирил Петков се срещна с председателя на Европейския съвет и зам.-председателя на ЕК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
23:00 / 17.12.2021
1097
Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в рамките на първото си работно посещение в Брюксел. По-рано през деня премиерът Петков разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с председателя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и председателят Шарл Мишел се обединиха около мнението, че е необходим общ координиран европейски подход с цел овладяване на тази извънредна ситуация. В хода на разговора българският министър председател потвърди стремежа на страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство.

По време на срещата си със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис премиерът Кирил Петков обсъди Националния план за възстановяване и устойчивост, както и проблема с високата инфлация.

В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха участие заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и говорител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и постоянните представители на Република България на ЕС и НАТО.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...
Климатолог разкри какво ни чака: Застудяване, бури, циганско лято...
Външният ни министър: България остава напълно ангажирана да оказв...
Димитър Гърдев: Управлението на РСМ прави рязък завой към Белград...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).