Кметът: Лицемерни сме относно проституцията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:49 / 02.12.2012
1040
Проституцията у нас трябва да се регламентира, заяви председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков в дискусия, посветена на т.нар. АСО - алкохол, секс и опиати. Мнението му подкрепиха и останалите участници в дебата.

У нас има около 8-9 хиляди проститутки, които генерират приходи от близо 900 милиона лева годишно, но те не влизат в икономиката, защото дейността е нелегална, директорът на туристическия колеж във Варна Стоян Маринов.

През отминалото лято в "Златни пясъци" са отседнали около 500 000 туристи, половината от които младежи. По изчисления на експертите всеки от тях е похарчил при престоя си поне по 100 евро за алкохол, а тези, които ползват опиати - още поне 100 евро за тях, съобщи той.

Неофициално се знае, че хотелите вземат такси за "вкарване" на проститутка от гостите, посочи той. По думите му сумите варират между 30 и 50 лева според категорията на хотела. Отделно клиентът плаща на жрицата.

Грубите изчисления сочат, че за всички тези забавления през лятото само в комплекса "Златни пясъци" са се "завъртели" около 75 милиона евро, но съвсем малка част от тези пари са били обложени с данъци.

Кметът на Варна Кирил Йорданов коментира, че в момента режимът в страната е лицемерен - проституцията уж е забранена, но има голямо предлагане на такива услуги. Държавата трябва да заеме ясна позиция, смята той.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).