Колоритна и известна пловдивчанка сподели как се подмладява
Едно от лицата на "Мастършеф" всеки ден пие по една бутилка вода с… тамян. "Отдавна живея по този начин. Желанието ми е да подмладя организма си“, казва кулинарката, която слага в устата си основно растителна храна и не консумира захар от години,
Силвена Роу е известна на световната кулинарна сцена като "кралицата на вкусното и здравословно хранене“. Родена е в Пловдив, но на 19 години се мести в Лондон, където стартира кулинарната си кариера. Бързо се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където открива високо оценения от критици ресторант Quince в The Mayfair Hotel’s.
Тя е автор на шест от най-продаваните кулинарни книги, писала е кулинарни статии в "Гардиън“. Популярна е и с участието си в множество кулинарни предавания. Готвила е изтънчени вечери за известни личности в Лондон – от кралски особи до рок звезди като Тина Търнър и Шер.
За втора поредна година Chef Силвена Роу e жури в MasterChef България. Целта й е да променя и обогатява живота на хората с храната, която може да им предложи, както и да ги запали по здравословното хранене.