Контрера за трагедията край Елин Пелин: Уверен съм, че предстоят още подобни аварии поради безхаберие или корупция

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
09:53 / 31.07.2024
1468
Много неизвестни около гърмежите на склад за пиротехника край Елин Пелин. Оказва се, че тази общо опасна дейност по смисъл на закона е минала без задължителния доклад за ОВОС. Това заяви общинският съветник в СОС Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Ето какво още добави общинският съветник от ВМРО:

Не се зададоха, не се чуха и отговори на следните въпроси:

Първо: в складове за съхранение на пиротехника абсолютно е забранено извършване на други дейности освен товаро-разтоварни работи и то в присъствието на отговорното лице по разрешение за съхранение. Всякакви разопакования, пакетажи, вадене, връщане на изделия в опаковките е недопустимо!

Второ. Абсолютно е забранено влизането на лица в обекта извън тези, съгласувани с началника на РУ по местонахождение на склада.

Трето - нека разследването да провери издавани ли са разрешения за внос на пиротехника от ГДНП, колко и за какво количество. В изгорелия склад могат ли да се съберат заявените количества?

Четвърто. Колко проверки са направени от служителите от КОС- ГДНП и от служителите, издали разрешението за съхранение? И какви са били констатациите?

Пето. След работно време нямат право да влизат в обещта каквито и да било лица, с изключение на заетите с товаро-разтоварни работи. Оказва се, че неизвестен и до момента кръг лица са били на площадката. Защо?

Пак ще повторя - поуките от Горни Лом не са запомнени. Всичко, което се направи 2020-2021 г. за затягане на контрола беше заличено от Рашков и компания. Сега се чудете не защо гърмят складове, а защо са само тия... Уверен съм, че предстоят още подобни аварии поради безхаберие или корупция!

Виж коментарите (0)

Още по темата (141):
18.09.2024 Адвокатът на фирмата за фойерверки, чиито складове се взривиха: Базата все още не е напълно обезопасена
16.08.2024 Следовател за взривовете край Елин Пелин: Много е възможно причината да е самозапалване, но не приоритизирам тази версия
15.08.2024 Николай Попов за склада край Елин Пелин: Не изключваме нито една от версиите за взрива
09.08.2024 Инженер след взривовете в Елин Пелин: Стандартните сгради не се осигуряват срещу удар от хоризонтална взривна вълна
09.08.2024 Жител на Елин Пелин:  Г-н Симеонов не успя да ни даде нито един конкретен и ясен отговор
08.08.2024 Той е факирът на пиротехниката, целунат от Господ, защото ефектите са космически и неземни
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).