Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова в отворено писмо към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 13.06.2024Коментари (0)1325
©
Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите. Надявам се с това да спрат всякакви лъжи и интерпретации на знайни и незнайни платени анализатори, които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират "неистинската" ми оставка. Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова в отворено писмо до членовете на партията.

По думите ѝ няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за нейната намеса в решенията на колективните органи на партията. "Ще се съсредоточа в работата в парламента, където ще защитавам вашите интереси, както съм го правила винаги досега", каза още тя.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Скъпи другари, минахме заедно през много битки и изпитания. Благодаря ви за подкрепата, труда, обичта и всеотдайността през изминалите години. Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим.

Сега искам да ви предупредя: чакат ни тежки месеци. Не бяха изминали и 24 часа от оставката ми и наддаването за БСП започна. Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън,а ще бъде отворена отвътре. Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни!

Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас. Бъдете здрави! Имайте вяра и никога не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде интересен месец!



Още по темата: общо новини по темата: 827
28.06.2024 »
26.06.2024 »
25.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/138 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: