Костадинов за преговорите за Шенген: Страната ни ще се превърне в лагер за азиатци и африканци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 30.12.2023
2312
Една новина разтресе българския политически небосклон по празниците - приели са ни в Шенген! Е, засега само по въздушен и воден път, и то чак от март, и то чак след като подпишем договорка за приемане на хиляди нелегални емигранти, и то чак след като увеличим контрола над границите си от чужди полицейски и военни сили. Това написа Костадин Костадинов в позиция от името на третата политическа сила по повод приемането на Бългрия и Румъния в Шенген по въздух и вода. 

По думите му, ако българското правителство приеме изискването на територията на страната ни да бъдат настанени нелегални мигранти, имало опасност българите да станат малцинство. 

"Смятам обаче, че е редно все пак нашият народ да знае какво точно се случи, или по-скоро случва, защото все още нищо не е подписано. В замяна на въздушен и воден Шенген сме се съгласили да приемаме обратно нелегални емигранти, които вече са минавали през наша територия на път за Западна Европа, съгласно Дъблинските разпоредби. Иначе казано, страната ни бавно ще се превърне в един огромен лагер за азиатци и африканци, в който ние българите постепенно ще станем малцинство", категоричен е Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" настоява българското правителство публично да оповести колко мигранти ще бъдат приети, ако се подпише споразумение за Шенген по въздух и вода.

Виж коментарите (0)

Още по темата (540):
06.09.2024 Експерт: Неприемането ни в Шенген доведе до километрични опашки по
границите
31.08.2024 Унгария подкрепя пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген
22.07.2024 Заместник-министър Темелакиев: България ще продължи да допринася за укрепване на взаимното доверие и доброто функциониране на Шенген
11.07.2024 В МВнР обсъждаха членството ни в Шенген заедно с представител от ЕК
08.07.2024 Министър Петко Николов каза колко точно милиона загуби има България заради забавянето на пълното й присъединяване към Шенген  
27.06.2024 Калин Стоянов: Оптимист съм, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка
Трифонов: Срамно е политици да си правят PR от трагедията с бълга...
Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедс...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).