Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Бенямин: Познавам големи производители у нас, които ми казват "това по-добре не го яж"
Автор: Живко Кръстев 15:02 / 03.11.2023Коментари (0)1251
©
Като производител на храна за мен "Био“ е много мощен инструмент, за да знам, че това, което купувам като суровини от цял свят, е максимално сигурно и че това, което произвеждам, е чисто. Това каза предприемачът Красимир Бенямин в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Преди 10 години с брат му решават да създадат по-здравословна алтернатива на масовите шоколади, която да бъде полезна и за човека, и за околната среда. Развиват продуктите си като експериментират с различни подправки и плодове, които придават уникалните им вкусове. Създават и шоколад за деца на основата на фурми и рожков. "За мен е много важно всяко нещо да минава през филтъра "Планетата има ли нужда от това в момента?“. Ако да – ок, родължавам да развивам мисълта. Ако не – няма нужда да си губя времето. Имаме много добри примери в България в биобранша, които са стартирали, защото са искали нещо по-добро за близките си, за децата си, и то се е развило като бизнес. Но същевременно познавам наистина големи производители, които ми показват производство, но казват "Не, това по-добре не го яж“. Затова е толкова важно да създаваме информираност, за да може потребителят да вземе информирано, не импулсивно решение“, обясни Бенямин. 

Красимир Бенямин отбеляза, че шоколадът е сред най-консумираните десерти, но много малко знаем за това откъде идва изходната суровина. Затова на 25 и 26 ноември създателите на BioBenjamin ще организират събитието "Шоколадов свят 2023“. Там в Детска шоколадова работилница повече от 250 деца ще поставят световен рекорд за темпериране на шоколад. Постижението ще бъде проверено и регистрирано от Немския Институт на Рекордите, а всяко дете ще получи официален персонален сертификат, обясни Красимир Бенямин. Темперирането е труден процес, отбеляза той, но шоколатиерът създава метод, който в момента патентова и който позволява шоколадът да се темперира по елементарен, лесен и забавен начин.  

"Хората ще могат да се докоснат до всички етапи на производството, да се запознаят с проблематика, с предимства, кое прави шоколада полезен и вреден. Ще има пресни какаови плодове, специално внесени от Еквадор, така, че хората да могат да ги пробват. Ще пробват различните съставки, ще видят етапите – какаово масло, какаова маса, сушени какаови зърна, печени какаови зърна, каква е разликата от различните произходи“, поясни Красимир Бенямин. 

Посетителите ще могат да пробват люти шоколади, шоколади за спортисти, иновативен занаятчийски сладолед, греян шоколад.  

Събитието ще се проведе в "Топлоцентрала“, а входът е свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Риск от чума по дребните преживни животни
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: