Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват подготвени на изпита

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:59 / 02.06.2024
1291
Целта на шофьорските изпити е човек да отива подготвен – знаещ и можещ, а не да се явява 20 пъти докато се научи. Това каза председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев. Думите му са по повод новите промени за кандидат-шофьорите. Те могат да се явяват на изпит не повече от 4 пъти в рамките на половин година. Другата цел е да има вече дигитални картони и дневници. 

"Бавят се промените, цялата система ни е тромава", каза пред NOVA Красимира Манолова, която е майка на загиналото 17-годишно момче Стефан Стефанов. Според нея на забавянето на промените влияе и политическата обстановка. Три фондации и инициативен комитет са създали свои искания, чиято цел е намаляване на жертвите на пътя. Те ще бъдат връчени на всички политически групи, които ще влязат в следващото Народно събрание.

В колата, в която е загинал нейния син, са били четири деца. Те са се гонили с друга кола, в която е имало само младежи. Шофьорът, който е управлявал колата с нейния син, е взел книжка четири месеца по-рано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Депутати от "Величие" отправяли заплахи към Ивелин Михайлов, казв...
Димитър Ганев: Политически предприемачи ще излязат с идеи за през...
Варненци, предупредени сте! Екстремни жеги в утрешния ден
Горан Благоев: Св. Синод най-накрая да излезе със становище за во...
Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни прис...
Мечка стресна туристи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).