Красимир Каракачанов: Господин Мицкоски ще се опитва да насажда омраза не само към България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
21:56 / 28.09.2024
383
Министър-председателят на РСМ Християн Мицкоски е виновен за ситуацията, в която е страната. Това заяви Красимир Каракачанов в предаването "Брюксел 1" след решението на ЕС да раздели Албания и Северна Македония за преговори за членство.

"Същият този г-н Мицкоски още във времето на предишното правителство на Македония, което прие плана "Макрон", той беше основният фактор, който пречеше да се подмени Конституцията и българите да бъдат вписани като конституционен народ. Чувате за какви несериозни неща говори господинът. Той казва: "Няма да направим компромис с нашия идентитет", тоест със своята идентичност. Добре де, но възниква въпросът - нормално ли да си изграждате идентичност на базата на българската идентичност, да отричате съществуването на българска идентичност в Македония, да фалшифицирате българската история и да създавате отношение на омраза и враждебност както към българите в РСМ, така и към българския народ като цяло и България като държава", коментира Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

Напрежението по оста София - Скопие

Каракачанов обясни, че още през 2020 година е казал на европейския комисар по разширяването, че Скопие няма желание да се правят необходимите компромиси, да решават спорните проблеми с България и да водят честна политика. "Тогава европейските чиновници проспаха всичко това, което се случваше. Те смятаха, че нещата могат да бъдат замазани след едни избори в България", допълни още Каракачанов.

"Ако тогавашните европейски политици и еврокомисари бяха помислили върху това, което аз им предложих, да разделим още тогава Македония от Албания, Албания да започне преговори, убеден съм, че още в правителството на Заев, те щяха много ясно да разчетат този знак, който получават сега, четири години по-късно, и щяха да вземат много по-адекватни мерки", подчерта той.

"Мицкоски ще се опитва да насажда омраза не само към България, но и към ЕС. Той вече ги обвинява в двойни стандарти", посочи още Каракачанов и заключи: "На политиците в РСМ все някой друг им е виновен".

Виж коментарите (1)

Още по темата (882):
25.09.2024 Проф. Михаил Неделчев: Ще се стигне до замразяване на отношенията ни с РСМ, което е един тупик
23.09.2024 Димитър Гърдев: Управлението на РСМ прави рязък завой към Белград, Пекин и Москва
16.09.2024 Румен Радев с първи коментар след срещата с президента на РСМ 
16.09.2024 Президентски съветник за визитата на Гордана Даковска: Ако държавник от съседна държава дойде да пие кафе в България, трябва да сложим знамената й в заведението?
13.09.2024 Любомир Кючуков: Не очаквам нещо спектакуларно от срещата на Радев и Давкова, но посещението й е позитив
13.09.2024 Доц. Спас Ташев за срещата Силяновска-Радев: Смятам, че това не е ключова визита, по-скоро опознавателна
Още новини от Национални новини:
Рибари уловиха невиждано "чудовище", което вещае бедствия
Никола Николов-Паскал от аферата с митниците е задържан
Мъж в нетрезво състояние е заплашвал пациенти и лекари с нож в "П...
Дрогиран шофьор уби тригодишно момиченце в Бургаско
Военният министър с важна информация за доставка на самолетите F-...
Предупредиха ни: Идва бум на вирусите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).