Красимира Стоянова: Ситуацията с БДЖ не е добра, проблемите са натрупвани с години и не могат да се решат с вълшебна пръчица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:37 / 05.09.2024
1308
Ситуацията с БДЖ не е добра, проблемите са натрупвани с течение на годините и те не могат да се решат с вълшебна пръчица. Това заяви в Девня министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, където се отбеляза 50-годишнината от откриването на пристанище Варна - Запад.

Стоянова посочи, че най-добрият вариант за развитието на БДЖ е инвестицията в нов подвижен състав и подписването вчера на договора за доставка на 20 нови мотрисни влакове е стъпка в тази посока. Министър Стоянова изрази увереност, че производителят ще спази срока за доставка на новите машини, който е две години, предава БНТ.

Красимира Стоянова допълни още, че министерството на транспорта и съобщенията ще търси най-добрия вариант за развитие на пристанище Варна, като идеята за отдаването му на концесия все още не е отпаднала, а това е свързано на първо място с комуникация с местната власт и работниците и служителите на порта. 

По отношение на генералния план за развитието на пристанището, министър Стоянова посочи, че той вече е приет от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" и е подаден в Министерството на околната среда и водите, където трябва да получи оценка за въздействие върху околната среда.

След одобрение от страна на министерството, планът подлежи на обществено обсъждане. Наличието на генералния план е ключово за развитието на държавните терминали на Пристанище Варна, подчерта Красимира Стоянова, като изказа увереност, че административните срокове за приемането на генералния план ще бъдат спазени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (313):
06.09.2024 Празничният ден е като делничния: Влакове от и до Варна се движат с голямо закъснение
05.09.2024 Влакът от Бургас за София закъснява с повече от 130 минути, след като локомотив се запали на гарата край морето
05.09.2024 Какво става? Отново огромни закъснения на влаковете от и за Варна
05.09.2024 Огромно закъснение на влака София-Варна тази сутрин
04.09.2024 Модернизация: Договорът за новите влакове е подписан, очакваме ги по родните релси до две години
29.08.2024 Министър Стоянова поиска от БДЖ решения за гарантиране безопасността на служителите и пътниците
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Министър Карадимов: За да се справим с "мъртвите души" на изборит...
Пожар! Подпали се влака София-Варна
Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).