Кьопоолуто става лукс! А ако миналата година един буркан лютеница е бил 3 лeва. сега ще е 4.50

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:51 / 09.10.2022
1654
Месец октомври е най-подходящият за приготвянето на зимнината. Kак да спасим бюджета си, но същевременно да я приготвим най-изгодно? Въобще възможно ли е това? 

Проверка показа, че в магазините лютеницата и кьопоолуто също не са много по-евтини.

"Със сигурност цената на консервираните плодове и зеленчуци ще е по-висока. Това не трябва да е изненада. Енергоизточниците поскъпнаха драстични, транспортът също. Бурканите поскъпнаха със 100%, капачките с 60%, хартията около 50-60%. Инфлацията при нас може би ще повиши цените с 40%. Ако миналата година един буркан лютеница е бил 3 лв., сега ще е 4,50 лв. Там където тя се прави със захар и олио, поскъпването ще е най-високо," обяви пред Нова тв Стойко Кировски, председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

"Кьопоолуто също ще стане лукс. При него има процеси на пържене, който също оскъпява продукта. Тези потребите, които искат сами да си подготвят зимнина, се заблуждават, че така ще е по-евтино. Те ще трябва да си купят буркани, капачки и други консумативи, а те сега са много скъпи. Едни 500 лева ще са достатъчни за едно домакинство, за да си подготви зимнина", допълни той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кредитите, които стигат до частните съдебни изпълнители, намалява...
Старт на делото срещу българите, обвинени в шпионаж в полза на Ру...
Напрежение в подлеза на СУ! Разбити са стъкла на заведение, на мя...
Младежи с черни качулки и маски са нападнали двама непълнолетни в...
Политолог: Българското общество разрушава основния консенсус – де...
Антон Златанов: Успяхме да притворим вратата на нелегалната мигра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).