Въпреки регистрирания спад Варна остава сред градовете с най-високата цена за цяло агне на едро. Пред морската столица са единствено София и Шумен.
Цените на едро на агнешко месо-цяло агне се движат в диапазона от 10,75 до 13,92 лв./кг. Най-евтиното агнешко може да се купи в Кърджали. Най-голямо увеличение на цените на едро на цяло агне се наблюдава в Шумен - с 44,7%, във Враца и Монтана - с 25%, а във Видин - с 19,9%. Поскъпването в останалите области е в рамките между 1,5-11,7%.
В магазинната мрежа на страната цяло агне се предлага на цена на дребно в границите от 11,25 до 14,90 лв./кг кланично тегло. Най-скъпо е агнешкото месо в Силистра, Разград, Ловеч, Търговище, а най-евтино - в Сливен, Кюстендил, Благоевград.
Спрямо предходния период е регистриран ръст на цените на дребно на цяло агне в магазинната мрежа в повечето области - в диапазона от 0,8% в София до 31,6% във Велико Търново и Търговище. В пет области - Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил и Сливен, не е отчетено изменение.
Цените на агнешкия бут и плешката, и на едро и на дребно, също бележат увеличение спрямо предишната седмица.
Източник: Дарик