Лекарите в НС отхвърлиха евтаназията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:32 / 08.07.2011
696
Здравната комисия в парламента вчера отхвърли на първо четене проекта за легализиране на евтаназията. Той беше внесен от червения депутат Любен Корнезов и предвиждаше молбата за безболезнено умъртвяване на неизлечимо болните да бъде удовлетворявана след разглеждане в специална комисия. Ако те не могат да изразят волята си, това ще правят техните близки. Предварително обаче всяка молба трябва да е нотариално заверена.

Това е един тежък закон, който не поставя политически, а морални проблеми, коментира вносителят пред комисията. Според него всеки има правото да умре достойно. По мнението на Корнезов евтаназията е най-висшата форма на хуманизъм, когато човек страда.

Комисия, съставена главно от лекари, не може да подкрепи подобен законопроект. Ние сме обучени да спасяваме човешки живот, а не да го отнемаме, коментира отказът депутатът от ДПС Хасан Адемов. Той обаче одобри повдигането на темата за евтаназията пред обществото и препоръча широка дискусия.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).