Лиляна Павлова: Марешки може да бутне къщата си на плажа и да построи нова в рамките на разрешеното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 26.10.2012
1236
Ако технически е невъзможно да бъде премахнат само вторият етаж на къщата на Веселин Марешки на варненския плаж "Кабакум", тогава цялата постройка трябва да бъде разрушена и да се построи нова, която да отговаря на разрешените 60 кв. м. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV, цитирана от Дарик.

След предписание на РДНСК кметът на Варна Кирил Йорданов издаде заповед за премахване на втория етаж на постройката. Върховният административен съд обаче се произнесе, че тя не подлежи на предварително изпълнение, докато трае обжалването. Мотивите на магистратите бяха, че събарянето на второто ниво ще засегне цялостната конструкция и би причинило значителни вреди на Марешки. Тъй като туристическият сезон е приключил, запазването на обекта в цялост до приключване на съдебното производство не би накърнило обществения интерес, се посочва още в определението на съда, предаде Дарик.

Все още има шанс постройката да бъде съборена, тъй като съдът не се е произнесъл по същество. Надявам се никой да се чувства поощрен да строи незаконно, добави още Павлова.

Министърът не скри, че има известни пререкания с депутати от ГЕРБ по темата "презастрояване" на Черноморието. Павлова защитавала позицията, че 100-метровата плажна ивица не бива да се превръща в строителна площадка по местата, където не е урбанизирано.

"Влязохме в спор с някои депутати, защото те не са съгласни с това. Надявам се, че все още ще има дебат по тъмата. Да кажем, че засега сме 50 на 50 в позициите си", заяви още министърът и допълни, че "ябълката на раздора" е фактът, че общините от 10 години нямат общи устройствени планове.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).