Лиляна Павлова: Взети са мерки за подобряване на дейността на ВиК Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
15:18 / 19.10.2012
1033
Взети са мерки за подобряване на дейността на ВиК Варна. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова на въпрос от депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски относно многобройните аварии на магистрален водопровод за питейно водоснабдяване в района на гр. Варна и к.к. "Златни пясъци". Кои са виновните и какви мерки ще се предприемат във ВиК - Варна, попита Михалевски.

Павлова отговори, че са взети много мерки. "Водопроводът е от 70-те години на миналия век и над 75% от трасето минава през частни имоти", обясни министърът.

Управлението на ВиК Варна тогава не се справи достатъчно бързо с аварията, каза министърът. "Екипът беше сменен с нов екип от професионалисти. Те въведоха бързи и адекватни действия по отношение на авариите. Поддържане на 24-часов режим на работа на аварийните екипи. Беше допълнена инвестиционната програма", посочи министърът.
Проблемът е с човешкия фактор във водния сектор. Има няколко ВиК дружества, в които е увеличен съставът, каза Михалевски. ВиК трябва да са стабилни от страна на професионалния си опит, каза депутатът.

Лиляна Павлова отговори, че се прави дългосрочна визия. За преодоляване на проблемите трябва да направим ВиК дружествата работещи на търговски, бизнес принцип, посочи министърът.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).