Лъвица от варненския зоопарк почина в зоокъта в Сараево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:20 / 12.04.2013
1037
Двата лъва, дарени на зоопарка в Сараево от Софийската зоологическа градина, са били изпратени в добро клинично състояние. Това заяви директорът на Столичния зоопарк д-р Иван Иванов по повод информация, че едно от двете животни - седемгодишната лъвица, е починала. Днес ще бъде направена аутопсия на животното.

"Лъвицата е умряла внезапно. Докато не излязат резултатите от аутопсията, се въздържам от коментар. Не съм присъствал там. Много неща могат да са предпоставка", заяви д-р Иванов.

Той е бил информиран за смъртта на животното от зоопарка в Сараево чрез имейл. Той се е свързал по телефона с колегите си в Сараево, от където са му обяснили, че лъвицата не е боледувала.

Животните са изпратени преди повече от две седмици в зоопарка в Сараево по силата на споразумение за размяната на животни. Лъвицата е била взета от Варненския зоопарк, а тригодишният мъжки екземпляр е бил от Софийския зоопарк.

Ръководството на Зоопарка в Сараево е искало там да се раждат лъвчета. Не е изпратена лъвица от Софийския зоопарк, за да няма близко родство между животните, обясни д-р Иванов. Преди отпътуването за Сараево лъвицата е престояла три дни в Софийския зоопарк. Животните от България са били транспортирани със специален микробус и в специални сандъци.

"В Цяла България ще транспортираме животни. Не сме имали инциденти относно транспортирането", каза д-р Иванов. По думите му при пристигането в Сараево видимо клинически лъвицата е била здрава.

"Беше уплашена, но това е нормално, заради новата обстановка. Аз не виждам да е направена някаква грешка при нас. Спазени са ветеринарните норми, животните са ваксинирани и обезпаразитени", каза още директорът на Софийския зоопарк.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).