МФ няма да отстъпи пред собствениците на малки бензиностанции

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
17:33 / 04.01.2012
1253
Министерството на финансите няма да отстъпи пред собствениците на малки бензиностанции. Те ще трябва да спазят срока, който им даде правителството и да монтират нивомери на обектите си до края на март. Вчера собственици на малки бензиностанции настояха за отсрочка поне с година и половина.

Днес в Бургас вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков коментира исканията им така : "Срокът ще остане такъв, какъвто е голяма част от бензиностанциите са си свършили работата. Не можем да толерираме, както в миналото се е толерирало сив сектор в този бизнес. И следователно до края на март всички трябва да си свършат работата. Въобще не е скъпо това. Струва между 3 -4 хиляди лева на бензиностанция. Проста да си свършат работата. Не както обикновено в последния момент да кажем- не можем, дайте ни още една година. Отсрочка няма да има."

Категоричната му позиция подкрепи и министър- председателят Бойко Борисов: "Фактът, че дори Лукойл- Нефтохим-Бургас десетки милиони инвестира в подобни апаратури или датчици, както искате ги наречете и още са без лиценз показва че ние сме били безкомпромисни за всички. "


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).