МИЕТ обяви процедура за развитие на технологичните центрове по ОП "Конкурентоспособност"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 11.01.2011
573
МИЕТ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) обявиха нова процедура по оперативна програма "Конкурентоспособност" - "Създаване на нови и укрепване на съществуващи технологични центрове". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 39 116 600 лв., осигурени с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие към ЕС.

Процедурата цели да насърчи развитието на националната проиновативна инфраструктура, като улесни достъпа на предприятията до нови знания и технологии, а също и да стимулира пазарната реализация на резултатите от научните изследвания. Тя е пряко насочена към етапа на предпроектните проучвания, изработването на задания за нужните техническа документация и оборудване за изграждането и развитието на технологичните центрове.
Проектните предложения трябва да се подават в териториалните звена на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново. Те ще се приемат в няколко сесии със следните крайни срокове:
Сесия 1 - до 14 март 2011 г.
Сесия 2 - до 16 май 2011 г.
Сесия 3 - до 18 юли 2011 г.
Сесия 4 - до 19 септември 2011 г.
Сесия 5 - до 21 ноември 2011 г.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на следните интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg и www.ibsme.org, както и на сайта на Единния информационен портал за обща информация за управлението на структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС в Република България: www.eufunds.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).