МВР за стрелбата в София: Двама са стреляли по убития, преди това е имало сбиване

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
16:49 / 04.07.2024
1821
"Първо е имало сбиване, което е прераснало в престрелка. Все още не е ясна причината за сбиването. По първоначални данни убитият е човек, който е дошъл на място и е нападнал собствениците на заложната къща", заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, предаде репортер на "Фокус". На място беше и шефът на СДВР Любомир Николов.

"На местопрестъплението са намерени две оръжия. Има данни, че собственикът на заложната къща притежава законно оръжие. По отношение на нападателя – няма такава информация. Жертвата има криминално досие – 11 регистрации за различен вид престъпления, сред които кражби и телесни повреди", допълниха от МВР.

Николов обясни, че участниците в стрелбата са техни стари познайници, с дълги досиета. Няма данни да има избягали от местопроизшествието. 

Припомняме, че сигналът за стрелбата е получен в 15:01 ч. "Към мястото веднага са тръгнали три линейки. Мъж на видима възраст 45-46 години е починал на място. 22-годишен мъж е с прострелна рана в гърдите и крака – той е настанен в "Пирогов". Друг е с прострелна рана в бедрото и е хоспитализиран във ВМА", посочиха от Спешна помощ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
05.07.2024 Журналист за стрелбата в "Модерно предградие": Не е тежък случай - парабоксьор се е скарал със Сашо полицая. Имат някакви търкания заради клиенти
05.07.2024 Четири пистолета са открити на мястото на стрелбата в столичния кв. "Модерно предградие". Три от оръжията били законни
04.07.2024 "Пирогов": Търси се кръв за единия пострадал в престрелката в столицата
Още новини от Национални новини:
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...
Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).