МЗХ обеща да помогне на варненските рибари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 13.06.2011
995
Лично заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров прие днес сутринта представители на Рибарска кооперация "Чайка 2003". Срещата бе договорена в петък, като целта й бе представителите на министерството да научат от извора за проблемите на рибарите от местността Орехчето.

На срещата със зам.-министър Димитров присъстваха председателят на кооперацията и адвокатът й Константин Парчев. Те разказаха за проблемите, които рибарите имат с Община Варна вече повече от половин година. Обясниха, че повечето от рибарските бараки са единствените жилища на въдичарите, както и това, че имат и винаги са имали пълното желание да уредят статута на къщите да бъде узаконен според новото законодателство.

Зам.-министър Димитров научи и, че точно в момента, когато разговаря с представителите на рибарската кооперация, техници във Варна спират електрозахранването на някои от бараките на въдичарите.
С
лед края на продължилата близо час среща зам.-министър Димитров се разпореди веднага да бъдат изпратени писма до Община Варна, с които да се предупреди администрацията да спре всички действия в терена, върху който се намира рибарската кооперация, тъй като той е собственост на Министерството на земеделието и храните. Такива писма ще бъдат изпратени и до Областната администрация. Освен това ще бъде сформирана работна група, която да изработи план за решаването на проблема, разказа адв. Парчев.

От петък до момента с ръководството на Рибарска кооперация "Чайка 2003" са се свързали над 1500 рибари от страната, които са изказали своята подкрепа и желанието си да присъстват на протеста, насрочен за сряда, ако той не бъде отменен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
01.02.2012 Одобриха устройствения план на "Орехчето"
22.06.2011 Кметът се отказа да прилага закона върху Орехчето
21.06.2011 Кметът ще гони рибарите, дръзнали да се върнат в "Орехчето"
20.06.2011 Кметът се съгласи да не бута рибарските селища във Варна
15.06.2011 Натискът срещу рибарите от Орехчето продължава
14.06.2011 МЗХ предлага на общината да отложи разрушаването на рибарско селище
"Орехчето“
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).