Майката на Лора: Ние искаме присъди, не искам да чувам условна, искам ефективна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 20.02.2012
1460
Родители на убити на пътя деца искат ефективни присъди. За това се обявиха няколко майки на загинали по пътищата деца, на кръгла маса на тема "Заедно за безопасност на пътя" в Народното събрание.

Редица родители на загинали по пътищата деца отправиха остри искания към прокурор Валери Първанов, заради несправедливите според тях съдебни решения, след смъртта на децата им.

Ние искаме присъди, не искам да чувам условна, искам ефективна - каза една от майките - Нели Петрова, чиято дъщеря - Лора загина на пешеходна пътека във Варна. Министър Цветан Цветанов ми подаде ръка, когато имах нужда от помощ от някой политик. След съобщението все едно, че е сметката за ток, ми съобщават, че убиецът на дъщеря ми е осъден на 2 г. условно. Моят въпрос е към зам.-главния прокурор на ВКП Валери Първанов. Ние ви дадохме точни и ясни предложения - какво искаме за условните присъди и предполагам, че те са стигнали до вас - каза майката на Лора.

"Би могло" нас не ни устройва и "би могло" и след 10 години. Ние искаме точни, ясни, конкретни предложения и действия от ваша страна, защото - не може съдебната система в България да е такава - да дава такива съобщения, в които животът на дъщеря ми е поставен така, аз съм я родила и отгледала и до там - каза Нели Петрова.

Ще запознаем Европейския съд и ще настояваме - да не бъдем приети в Шенген, точно заради правосъдната система в България. Искам да ми отговорите на въпроса - каза още майката на загиналата Лора.

Прокуратурата няма законодателна инициатива, нито приема законите в тази държава. Прокуратурата спазва законите, както и всички граждани. При условие, че има такава процедура, тя е спазена и наложеното наказание е съобразно практиката на съда, който е утвърдил това споразумение. Аз не виждам някаква персонална вина в институцията Прокуратура или колегата, съгласил се на споразумението. И без него, лицето щеше да бъде наказано с подобен род наказание. Сред нас също има загинали колеги - каза в отговор прокурор Валери Първанов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.10.2013 Фондация "Безопасни улици от Валя" искат спешни кръгли маси за намаляне жертвите на пътя
17.04.2012 Утре дават старта на клуб "Безопасни улици"
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).