Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Марин Райков: Няма да се вдигат данъците
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 22.03.2013Коментари (8)748
© Impact Press Group
Премиерът Марин Райков успокои, че няма да се вдигат данъците. Той лично откри началото на Съвета за тристранно сътрудничество, който се събира за пръв път след пет месеца прекъсване. Освен да пожелае конструктивна и успешна работа на социалните партньори, той използва случая да разясни вчерашния си призив към бизнеса също да се включи в подпомагането на най-уязвимите групи от населението.

Искам да отговоря на някои притеснения, които предизвика думата, която използвах, а именно "солидарност", заяви Райков. Действително в тази специфична и нелека среда акцентирах върху българския бизнес и това беше изтълкувано като сигнал, че държавата се опитва да упражнява натиск. За това правителство ще бъде приоритет създаването на благоприятна бизнес среда и нямаме намерение на извиваме ръце, увери служебният премиер. Той заяви, че никой не обмисля да увеличава данъци и да упражнява неправомерен натиск за увеличаване на заплатите в частния сектор.

Работим по идеи за подпомагане на най-онеправданите и по този повод ще добавя още една дума - диалог, каза Райков. Той призова за допълнителен диалог как бизнесът, благотворителните структури, държавата, европейските структури да облекчат положението на хората. Райков настоява да се намери най-подходящата формула за това, която да не посегне на бизнес климата, а обратно - да доведе до разкриване на нови работни места.

Източник: в. Стандарт









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.03.2013 г.
0
 
 
Много нагли ,еии....след като 4 години не са дали добавки на заплати и пенсии, а си раздаваха милиони лева бонуси, сега трябва да им бъдем благодарни ако не вдигат данъците !!! Само нагли боклуци ..не знаем за кого да гласуваме !!!
0
 
 
Увеличаването на данък сгради и смет е цинизъм и безсрамно дране на 10 кожи от гърба ни !!! И без това плащах по 200 лв. за 70 кв. апартамент само заради това, че е нов /на 5 години/. СРАМОТА Е !!! Алооо кмете, какви ги мислите ???
0
 
 
Трагично е ! За къде повече да ги увеличаваш данъците, сега ниски ли ти се виждат ? Такива изказвания просто ей така, да не се мълчи започват да дразнят ! До сега не виждам служебното правителство да е направило каквото и да е. Всеки ден се приказват глупави приказки ей така, да минава времето, вместо да се свърши нещо смислено.
Aнонимен
на 22.03.2013 г.
+3
 
 
От години се занимавам с бизнес ,в наети помещения.От 2013 трябва да плащам увеличения с 25 % данък смет ,съгласно сключения договор.Отделно собствениците смятат да увеличат още наема ,защото от същата дата заплащат 10 % повече данък сгради.Това не ми извива ръцете ,а ми пречупва желанието да продължавам дейността си.Прибавям и увеличението на на данъка за колите ,с които реализирам продукцията.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: