Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:35 / 09.06.2018
2407
Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо. Това заяви в Горна Оряховица по време на празника на суджука д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите.

По повод готвените нови стандарти, които да определят какъв процент месо ще има в колбасите, д-р Чамова коментира:

"Процентът месо е много относително, зависи покоя рецепта го гледате. Това са много изкуствени неща, които се създават, едно изкуствено напрежение. Българският потребител е манипулиран от най-различни от най-различни организации, от различни лобита на вносители на продукти не български."

240 хиляди тона свинско месо са нужни за годишното задоволяване на българския пазар. Две трети от тях се налага да бъдат внасяни, посочи шефът на Асоциацията на месопреработвателите д-р Светла Чамова.

"С говеждото месо е още по-трагично. Пилешкото е единственото, което си има и производство, и пазари, и възможности за износ."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Сигнал за бомба в НДК
От 1 януари: В над 12 града водата ще мине 5 лева за кубик
Съдът не уважи исканията на шестима политици по казуса със залича...
МВР успокои: Няма открити взривни устройства при проверка на кури...
Доц. д-р Илиян Костов: Прецедент е да се взимат повторни проби от...
Приеха поредица препоръки срещу водната криза: Кои области са с н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).