Министрите утвърждават таксите за обучение в държавните университети

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 04.05.2011
476
Очаква се на правителственото заседание в сряда министрите да утвърдят таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2011-2012 г.

Финасовият министър Симеон Дянков ще отчете пред колегите си и как върви Бюджет 2011. Според разчетите през първото тримесечие преразходите на хазната са за над 740 милиона лева, но дефицитът е наполовина в сравнение със същия период на 2010-та.

Очаква се министрите да вземат решение да бъде закрит Центърът "Фонд за трансплантация". Дейността му ще бъде прехвърлена към съществуващи към момента структури. През миналата година фондът не успя да усвои почти нищо от средствата, които му бяха отпуснати.

Според здравния министър трябва да се набляга на трансплантации в България. Според пациентите фондът работи много мудно, а болните са оставени сами да търсят подходящи клиники.

Фондът за трансплантации в чужбина беше създаден през май 2010 г. с цел да финансира трансплантации, които не могат да бъдат извършени в България. За 2010-а година е одобрен един пациент, а от началото на тази година одобрените са 27.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).