Министър Гьоков поиска да се наемат повече работници за строежа на жп участъка Елин Пелин-Костенец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:36 / 14.06.2022
1735
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и ръководството на ДЗЗД "Джен-Дуй ЖП Елин Пелин“ обсъдиха възможностите за наемане на повече български работници в проекта за модернизацията жп участъка Елин Пелин-Костенец. Срещата се състоя по време на работното му посещение на изграждането на Тунел 1, който е част от проекта "Модернизация на железопътна линия София-Пловдив: жп участък Елин Пелин-Костенец“, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

В посещението участваха изпълнителните директори на ИА "Главна инспекция по труда“ Елена Аврамова и Агенцията по заетостта Смилен Вълов и представители на Национална компания "Железопътна инфраструктура“. В разговора с представители на ръководството на изпълнителя на проекта ДЗЗД "Джен-Дуй ЖП Елин Пелин“ бяха обсъдени възможностите при изграждането на стратегическия обект да бъдат разкрити повече работни места за български работници и да бъдат осигурени условия за тяхното обучение.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани със законосъобразното наемане на граждани от страни извън ЕС, както и осигуряването на достойни, здравословни и безопасни условия на труд. Министър Гьоков пое ангажимент да съдейства за безпрепятственото реализиране на проекта. От своя страна от дружеството гарантираха предсрочното му изпълнение.

Виж коментарите (1)

Още по темата (313):
06.09.2024 Празничният ден е като делничния: Влакове от и до Варна се движат с голямо закъснение
05.09.2024 Красимира Стоянова: Ситуацията с БДЖ не е добра, проблемите са натрупвани с години и не могат да се решат с вълшебна пръчица
05.09.2024 Влакът от Бургас за София закъснява с повече от 130 минути, след като локомотив се запали на гарата край морето
05.09.2024 Какво става? Отново огромни закъснения на влаковете от и за Варна
05.09.2024 Огромно закъснение на влака София-Варна тази сутрин
04.09.2024 Модернизация: Договорът за новите влакове е подписан, очакваме ги по родните релси до две години
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка
Трифонов: Срамно е политици да си правят PR от трагедията с бълга...
Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедс...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).