Министър Калин Стоянов: Всички наши действия ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 26.07.2024
1352
За съжаление късно снощи настаненият в столичната болница пострадал мъж е починал, медиците продължават да се борят за живота на дъщеря му, която е с тежки изгаряния. По първоначална информация в склада има още двама човека, съобщи вътрешният министър.

Той посочи, че и към момента все още се чуват гърмежи от склада, на всеки час през цялата нощ и към момента се извършват облитания с дронове, с които е наблюдавана ситуацията, включват се и с хеликоптери на армията, експерти ще вземат решения кога може да започне работа по охлаждане, бронирани автомобили на армията са успели да достигнат до възможно най-близката безопасна зона. Хубавото е, че сградата, в която по първоначални данни се съхранява над 2 кг тротилов еквивалент, е в цялост,  не е засегната, остава отдалечена от мястото на активното горене в центъра на складовата база.  

Министър Стоянов съобщи, че рано сутринта отново се е възпламенила складовата база на голямата хранителна верига, при предприетото гасене, което продължава и към момента, от покрива на сградата върху пожарникарите са падали пиротехнически изделия.

Вътрешният министър отбеляза появилите се критични коментари, единият от които на кмета на община Елин Пелин и остро подчерта "Искам да стане ясно, че този човек по наша информация е някъде в Гърция и нека не си разваля почивката с това, което се случва тук“.

Министър Стоянов уточни, че всички действия ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж. В рамките на предстоящото дълго и тежко разследване  ще се установява начинът, кога и как е въведен складът в експлоатация. Припомни, че от страна на ГДНП са извършвани проверки, при които не са констатирани нарушения.

Виж коментарите (0)

Още по темата (140):
16.08.2024 Следовател за взривовете край Елин Пелин: Много е възможно причината да е самозапалване, но не приоритизирам тази версия
15.08.2024 Николай Попов за склада край Елин Пелин: Не изключваме нито една от версиите за взрива
09.08.2024 Инженер след взривовете в Елин Пелин: Стандартните сгради не се осигуряват срещу удар от хоризонтална взривна вълна
09.08.2024 Жител на Елин Пелин:  Г-н Симеонов не успя да ни даде нито един конкретен и ясен отговор
08.08.2024 Той е факирът на пиротехниката, целунат от Господ, защото ефектите са космически и неземни
08.08.2024 Две седмици след взривовете край Елин Пелин: Жителите и местната власт ще се срещнат
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка
Трифонов: Срамно е политици да си правят PR от трагедията с бълга...
Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедс...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).