Министър Радев за протестите на енергетиците: Работни места не трябва да бъдат губени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:54 / 30.09.2023
1021
Всички сме на едно и също мнение, че работни места не трябва да бъдат губени.  Това коментира енергийният министър Румен Радев във връзка с недоволството на енергетиците пред медиите, предаде репортер на "Фокус".

Не трябва да се създава напрежение в обществото ни за настройване на една група хора срещу друга. И държа да го отбележа. Аз стоя зад колегите енергетици. Всички хора, които са излезли на протести, със сигурност не застрашават функционирането на системата в момента. Това са хора, които до един коректно са си направили съответните постъпки, за да могат да излязат и да изразят протеста си законно, допълни  още той по темата.

Радев коментира и идеята за държавния оператор за конверсия на въглищните централи, която, смята той, създавала напрежение.

Министърът обяви, че доколкото знае, териториалните планове вече са изпратени към Брюксел. "Но имайте предвид - изпратените планове стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят", подчерта Радев.

Има отправена покана за разговори на национално ниво. Аз и екипът ми от колеги ще участваме", уточни още енергийният министър по повод планираните за неделя преговори с властта.

Виж коментарите (0)

Още по темата (160):
18.09.2024 Правителството бе задължено да изготви доклад относно бъдещето на ТЕЦ "Марица-изток"
09.09.2024 Куюмджиев: Държавната "Марица-изток 2" трябва да продължи да работи! Цената на електроенергията ще продължава да расте
26.07.2024 Над 200 млн. лева се очаква да бъдат загубите на "Мини Марица-изток" само за тази година
06.06.2024 Кметът на Стара Загора: Работата на комплекс "Марица-изток" и заплатите са гарантирани към момента
07.05.2024 Борислав Сандов: Единственият начин въглищните централи да съществуват след 2030 година, е на цената на спрени европейски средства и огромни глоби
06.05.2024 Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 2038 година", това няма да бъде справедливо спрямо хората
Още новини от Национални новини:
Трифонов: Македония е част от моето сърце като българин!
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на ДКК
Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия
Пребиха мъж заради паркомясто: Посегна ми с юмрук и ме удари, изк...
Радев: Историите на децата, преборили онкохематологични заболяван...
Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).