Министър разпореди на ВиК Добрич да намали разходите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:06 / 13.09.2012
938
В дългосрочен план се планира държавата да предостави държавна собственост, например стари тръби, на дружеството "Енерго Про". То да ги обяви на борсата, да ги продаде и със средствата, които ще придобие, да плати голяма част от дълговете си. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по повод спирането на водата в Добрич.

"Имаме сериозно количество тръби - това е вариантът, който сме намерили и това е вземането, срещу което искаме банката да се съгласи на разсрочено плащане за дълговете на дружеството", каза Павлова.

Тя посочи, че проблемът е от 2003 година. "Дружеството реши да манипулира държавата, рискувайки живота на хората, което е крайно некоректно", каза Павлова.

Тя посочи, че е разпоредила на ВиК дружеството в Добрич да намали разходите си за електроенергия, за да се вместят в тези 700 хил. лева, които успяват да покрият, но електроразпределителното дружество трябва да бъде отворено и да не тероризира хората.

"Колкото и да ми се сърдят колегите, тук проблемът е от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. ДКЕВР натиска цената надолу и му отнема 6 месеца да даде цена. Ако не се лъжа, дружеството е кандидатствало ноември миналата година за цена и е получило цената през юли. През това време то е работило на ниска цена, независимо, че цената на тока е била по-висока, което е ощетило приходите на дружеството. Заради тази разлика,те не можаха да си вържат бюджета, заради това, че чакаха ДКЕВР 8 месеца да има определи цена. Качи се цената на тока, те кандидатстваха за нова цена, ако отнеме на ДКЕВ нови 6 месеца да им определи цена, те отново ще натрупат загуби, включително и заради това", каза Павлова.

"Не може да позволяваме мисленето, че ако изнудваш държавата и държиш хората без вода, там има болница, какво ще стане ако спрем тока в тази болница, това са трети лица, които са невинни и ние ще сезираме Прокуратурата", каза Павлова.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).