Миньорите излизат на протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 04.03.2013
1096
Миньорите излизат на протест във вторник. Причината е обявеното спиране на блокове 3, 4 и 5 в ТЕЦ "Марица изток 2", както и втори блок в ТЕЦ "Марица изток 1" и два от общо 4 блока в ТЕЦ "Марица изток 3". До това се стигна след намалено потребление в страната и спад в износа на ток. От Федерацията на независимите синдикати на миньорите се притесняват от предстоящи съкращения.

Повод за протеста на работещите във въгледобивните мини и ТЕЦ-овете е и изказването на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев, че е "по-добре да протестират 500 миньори, отколкото хиляди по улиците".

"Ние не приемаме, че единственото решение е затварянето на българските топлоцентрали, особено това, че той заявява, че единственият изход е да се изключват "Бобовдол" и "Брикел" и да бъде намален делът на "Марица изток 2", защото имало задължение да се изкупуват зелени енергии, които са също много скъпи", коментира Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ.

Само в Западна България има около 5000 миньори, а в съпътстващи дейности около предприятията им са заети още 30 000 души, които също ще бъдат повлияни от спирането на работата, смятат от синдикатите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).