Митов: Не атакуваме 3 март, той ще си остане празник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
19:34 / 04.09.2023
557
Цялото твърдение, че ние атакуваме 3 март е невярно. Ние не го атакуваме, той ще си остане празник. Ще отдаваме почит към хората, които са жертвали живота си в името на свободата на нашата страна. Но това няма нищо общо с намерението ни да направим Национален празник 24 май - като ден, който прославя може би едно от най-големите постижения на българите - да дадем просвета, да дадем писменост и азбука. Това заяви Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ пред NOVA NEWS.

"Ние сме дошли да слушаме хората. Ако се организира референдум за това аз ще го подкрепя. И ще се съобразя с мнението му, ако той успее да събере нужното мнозинство", добави Митев. 

Относно войната между институциите депутатът заяви мнението си, че когато е писана Конституцията и е планирано устройството на България най-вероятно не е предполагано, че институция, която трябва да обединява българите ще бъде използвана за лични цели. И добави: "Виждаме, че партиите на омразата в България имат своето място. Аз се питам какво може г-н Радев да даде на политиката повече от това, което е дал. Той се е провалил като президент, защото основната роля на президента е да обединява. Той определено не го прави, така че като един провален президент, как може да бъде успешен политик оттук нататък."

"Ще направим така, че България да бъде една нормална европейска държава, в която когато не управлява редовно правителство, управлява редовното в оставка. А не самолично, без възможност за контрол от обществото, президента да назначава хората, които да управляват", каза Митев. 

"Проблемите в тази управляваща "некоалиция" са много. Моята победа е, че на тази маса на силите, които управляват България, има място и за "Продължаваме промяната". Като партия, която представлява обществото. И все повече хора, ще стават част от българската политика. Аз се радвам, че ние сме част от тази промяна", посочи депутатът от ПП-ДБ. 

На въпроса каква е била ролята на Алексей Петров, за да съществува "сглобката", Митев отговори: "Аз нямам нищо общо с мафиотските кръгове в България. Голямата част от хората, които аз познавам в "Продължаваме промяната" са също такива хора. И опитът към нас да се "пришие" взаимодействие с мутренските кръгове е много смешен". 

Когато разберат хората, че всеки път когато не ти издадат касова бележка и когато парите минават в кеш - улицата им няма да бъде оправена, тогава България ще се оправи. Ние трябва да изсветлим българската икономика и това е такъв опит. Ще правим поправки в закон докато те заработят. Това добави Митев.

Виж коментарите (3)

Още по темата (18):
21.12.2023 "Трети март" събра подписи за референдум, но се отказа да ги внесе в НС
20.12.2023 Петър Витанов: Можем да се считаме за победители - Трети март остава наш национален празник
28.09.2023 Проф. Михаил Неделчев: Не приехме лесно решението 3 март да бъде наш национален празник, а сега може да добавим и 24 май 
27.09.2023 Проф. Михаил Неделчев: 3 март и 24 май могат да бъдат вписани в Кодекса по труда като два национални празника
27.09.2023 Борисов: Не подкрепям 24 май да стане национален празник
22.09.2023 Председателят на СДС: 22 септември да стане национален празник на България
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).