Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млади учени ще следят електромагнитните излъчвания на летище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 15.12.2011Коментари (0)575
© Varna24.bg
Генералният директор на ДП "Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД) Диян Динев и заместник-ректорът по научната и приложна дейност в Техническия университет - София доц. д-р инж. Иван Кралов подписаха днес рамково споразумение за дългосрочно сътрудничество между ДП РВД и ТУ-София. Документът дава възможност за осъществяване на мониторинг на електромагнитните излъчвания на територията на летищата в София, Варна, Бургас и в инфраструктурните обекти на ДП РВД.

"Този проект е особено важен за ДП РВД, тъй като ползите от реализацията му ще са както за нуждите на предприятието и авиационните оператори, така и за обществото като цяло", каза генералният директор на ДП РВД Диян Динев. Той заяви, че в процеса ще бъдат привлечени предимно млади специалисти, което е отлична предпоставка за разширяване на уменията и квалификацията на младите български учени и реална възможност за тяхната професионална реализация в България.

Проблемите с електромагнитните смущения на аеронавигационните честоти са естествен резултат от развитието на технологиите и разширяването дейността на индустрията и се отчитат на световно ниво. Дискусия за тяхното разрешаване се води във всички държави с развити икономики и комуникации. В тази връзка подписването на рамковото споразумение между ДП "РВД" и ТУ - София и осъществяването на продължителен мониторинг е от изключителна важност. За неговото реализиране, ДП РВД ще инвестира изцяло собствен финансов ресурс за закупуване на необходимото оборудване и софтуер. Експертния анализ на получената информацията ще даде възможност да се направят важни изводи и заключения по отношение на ефективния контрол на радиочестотния спектър в България, което е важна в стъпка в посока намаляване на фоновия шум.

Като високотехнологично предприятие, политика на ДП РВД е насочена в подпомагането на образованието не само с цел кадровото обезпечаване на структурата, но и изцяло в обществена полза. Проектът е част от стратегията на предприятието за стимулиране на научната дейност и развитието на науката като цяло. ДП РВД поддържа традиционно добри взаимоотношения с ТУ - София в сферата на обучението и развитието на национални и международни проекти, както и с други водещи висши учебни заведения.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: