Мнимата служителка на "Топлофикация" Станислава остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:42 / 04.10.2023
524
Мнимата служителка на "Топлофикация" Станислава Боянова остава в ареста. Мярката й беше изменена от "домашен арест" на "задържане под стража", предаде репортер на "Фокус"

Според мотивите на прокуратурата са налице основания за поисканата най-строга мярка за неотклонение. Обвиняемата многократно е проявявала недобросъвестно поведение. Безспорно е установено, че е нарушила наложената й мярка "домашен арест" и е напуснала посочения адрес. В последствие се е укрила от органите на реда и е била обявена за общодържавно издирване.

Пред съда държавното обвинение беше категорично, че има реална опасност Боянова да се укрие и отново да извърши престъпление.

"Действително моята подзащитничка е нарушила мярката си за домашен арест, но причината е, че договорните отношения с нейния наемодател са приключили", признава служебният й защитник.

По думите му Боянова добре е осъзнавала своето процесуално положение, но не е знаела какъв ще бъде новият й адрес и къде ще живее. Така вечерта попада в компанията на стари познайници, който употребяват наркотици. Тя също злоупотребява заради успокоение на физически болки.

По думите му била осъзнала грешката си и сега живеела с детето си и баща му. Обвиняемата има 8 годишно дете.

Адвокатът помоли съдът да не изменя мярката и да остави обвиняемата под домашен арест с електронна гривна.

"Преди това не съм нарушавала ареста 2 месеца и половина", каза пред съдията Станислава Боянова и също помоли да не й бъде променяна мярката.

Председателстващият заседанието обаче беше категоричен, че има опасност обвиняемата да се укрие и/или да извърши ново престъпление. 

От думите му става ясно, че въпросната многократно не е била откривана на адреса. Съдията отчита, че е майка на малолетно дете, но поради престъпния й начин на живот, злоупотребата с наркотици и това, че детето живее с баща си, не взе това под внимание.

Стана ясно дори, че детето я е придружавало по време на извършването на криминалните деяния.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 12 октомври от 10 часа.

Неда УЗУНКОЛЕВА

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).