Морето остава без спасители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:03 / 10.09.2012
675
Морето остава без спасители от днес. Въпреки че плажовете още са пълни, концесионерите твърдят, че клиентите са намалели с над 30 на сто. От днес Северният плаж на Бургас става неохраняема зона. Стопаните на плажа прибират вишките на спасителите. Ивицата ще е без постоянни постове заради приключването на сезона, предупредиха от фирмата концесионер.

На пясъка ще бъдат поставени предупредителни табели. Медицинският пункт също няма да работи. По закон всеки наемател има право да премахне спасителните постове, когато посетителите намалеят до 30 на сто. За да не са съвсем без наблюдение закъснелите летовници до още седмица, ивицата ще бъде наглеждана от три обходни двойки спасители. Дотогава по план график ще продължи и почистването. До 11 септември ще работят спасителите на Южния плаж в Слънчев бряг. До края на месеца пясъчната ивица с дължина 1 километър ще контролират два обходни патрула. В режим на готовност ще бъдат реанимационният пункт с медицинско лице и реаномобила.

Летният сезон на Южния плаж в Слънчев бряг е приключил без инциденти, похвалиха се от управата на плажа. Израелски, руски, немски, английски и български туристи са плажували на ивицата това лято.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).