Мозъчен тръст ще бори престъпността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
12:15 / 31.07.2012
973
Мозъчен тръст ще предлага и координира мерките срещу престъпността в страната. Новият орган, който ще се казва Национален съвет по превенция на престъпността, ще бъде оглавен от вицепремиера Цветан Цветанов. Постановление за създаването на съвета беше публикувано вчера за обществено обсъждане и предстои да бъде гласувано от кабинета.

Съветът ще се състои от общо 15 души, които ще работят без възнаграждение и ще следят за изпълнението на всички задачи и приоритети, заложени в националната стратегия за борба с престъпността. В новия орган срещу мафията влизат главният секретар на МВР, шефът на "Национална полиция", директорът на Националния институт по криминалистика и криминология на вътрешното министерство, ректорът на Академията на МВР и други шефове на агенции и комисии. Предвижда се за ефективна координация на мерките да бъдат включени и петима зам.-министри - на правосъдието, на социалната политика, на образованието, на културата и на физическото възпитание и спорта.

Съветът ще организира и контролира дейността на институциите, органите на местното самоуправление, неправителствените и международните организации в страната за ефективна превенция на престъпността. Членовете на съвета ще организират и изготвянето на проучвания и периодични доклади за равнището и тенденциите на престъпността в България.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).