НЦЗПБ: "Бактерията човекоядец" е поразила общо четирима през тази година. Лечението е твърде скъпо и налага много операции

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:49 / 22.10.2024
406
Бързата реакция на медиците са спасили жената, заразена с "бактерията човекоядец“, която се размножава бързо, а на имунната система е необходимо време. Затова са важни навременните действия, правилна диагностика и лечение с антибиотици. Симптомите са свързани с възпаление около мястото на раната. Бактериите навлизат бързо в кръвта и правят сепсис, което е животозастрашаващо състояние и изявява като тромбоза, емболия и некроза на места. Това каза директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова в "Интервюто в Новините на NOVA".

Тя посочи, че за тази година има още три случая от Бургас. Те са от месец септември при трима мъже на възраст между 70 и 86 години, единият е спасен, а другите двама да починали, обясни професорът.

Христова каза, че лечението е твърде скъпо и налага много операции.

Директорът на НЦЗПБ каза, че към момента в страната върлува COVID-19. Няма доказано болни от грип, посочи тя и уточни, че тепърва се очакват сезонните респираторните вируси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министърът Мундров лично провери инсталирането на софтуера на маш...
Новите функции на приложението "еЗдраве"
На маса похарчихме над 5.2 млрд. лева за година – сметки в рестор...
Доц. Григор Сарийски: Цените на горивата вървят с известно закъсн...
Правителството обсъжда утре дали минималната работна заплата да б...
Безлов обяви акцията за ментетата в Шумен като "рядка новина"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).