Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
НОИ: Изпитваме затруднения да изплащаме пенсиите
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 14.08.2013Коментари (15)946
© Varna24.bg
На фона на стопираната от тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака реформа в пенсионната система, в свой анализ от Националния осигурителен институт признават, че изпитват сериозни затруднения при изплащането на пенсиите. Причината е, че приходите от осигурителни вноски на работещите покриват едва половината от общите разходи.

За 2012 година например постъпленията в НОИ са 3 милиарда и 830 милиона лева, а разходите са били 8 милиарда и 360 милиона лева. Разликата се покрива с трансфер от републиканския бюджет.

От осигурителния институт смятат, че при тези условия не само дълготрайната финансова стабилност е застрашена, но и възможността фонд "Пенсии" да изплаща дори и настоящите пенсии.

Затова от НОИ настояват за промени, които ще осигурят стабилност на системата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
държавно учредение "ПЕАТЧЕ". Тези освен да се оплакват и да гледат има ли печатче, подписче нищо друго не вършат. А и почивките да си спазват. това е първото нещо което трябва да се реформира. Полвината да се съкрата.
+3
 
 
БКП е всесилна! Тя може и да ограби два пъти пенсионния фонд на страната, и да увеличава пенсиите, и да тегли заеми, за да ги плаща, и да изгони малкото желаещи да работят в тази страна, и пак да зомбира всички пенсионери с нови обещания за "светло бъдеще" след това.
+4
 
 
7 милиона бонуси за добре свършена работа при 5 милярда годишна загуба? На какви условия трябва да отговарям за да започна работа във НОИ?
+4
 
 
Имаме най-тежката администрация и безброй дублирани институции, комитети и прочие съвети. На всеки 5 работника по един началник, счетоводител и двама охранителя. Близо 7 млн. лева допълнителни възнаграждения са получили чиновниците в НОИ за цялата 2012-та година. Парите са разделени на около 4000 служители. Средният размер на допълнителните стимули е по 144 лева месечно при средна заплата малко над 820 лева.
Aнонимен
на 14.08.2013 г.
+1
 
 
Нека да се направи статистика колко е населението в БГ,колко карат на заплати като чиновници,полиция,армия,лекари.Колко са "машините" за производство на чаавета дето хем ги храним,хем им се плащат помощи,хем ни крадат,а и като влязат в затвора пак ги издържаме.И колко са тези,които като мен се занимават с реално производство и чак тогава може да се види очевадното.....
на 14.08.2013 г.
+2
 
 
Решението е просто.Направете лагери и всеки на пенсионна и над пенсионна възраст да се изпраща там за евтаназия.То и без тва така наречената пенсионна реформа е нещо подобно.Поне да е официално.Както се вика "черно на бяло",със закон.
+2
 
 
Нищо бе, обяснявайте на пенсионерите, че е само въпрос на желание да им се вдигнат пенсиите! Те се радват хората, благодарят на правителствата, а не питат откъде идват тези пари. В България се осигуряват около 2,5 млн. Повечето на минимална заплата. Един работещ храни с данъците си двама неработещи. Пенсионери, деца, болни, инвалиди, държавни служители... Не, че не заслужават внимание тези групи, но като няма кой да работи, кой да създава продукт, откъде тогава да дойдат тези пари? Няма как да стане! Едни да дърпат каруцата, а другите само да се возят и да пляскат с камшика. Затова и младите и работещите сега протестират, защото товара вече не може да се носи. Освен, че издържаме цели прослойки от хрантутници /нямам предвид болните и пенсионерите, а малцинствата и държавните служители/, освен че нашите пенсии никога няма да ги видим, сега искат да ни заробят и със заеми, за да има за коледни на възрастните избиратели. Хайде стига! Като няма пари - няма да се дават. Младите дължат уважение и грижа, но с мярка и без да стават роби.
Aнонимен
на 14.08.2013 г.
+10
 
 
Много бързо изпапкахте паричките бе АРКАДАШЛАР - сега и ЗАЕМЧЕТО от 1000000ЛВ - дали ще остане нещо за народа след като направите СУС ПАЙ че и Атака влиза в играта
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: