Началникът на отбраната беше в Унгария по тази причина

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
19:38 / 16.10.2024
271
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение "Brave Warrior 24“, който се проведе на територията на Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз във формат "началници на отбраната“.

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни лица и за противодействие срещу безпилотни летателни апарати. В него участваха формирования от няколко държави-членки на ЕС и партньорски нации. Основната цел на учението е да се отработят взаимодействието между различни видове въоръжени сили и повишаването на оперативната съвместимост на участващите формирования.

България взе участие в учението с един транспортен самолет C-27J Спартан, един вертолет AS 532 Кугър, екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинска академия. 

Адмирал Ефтимов отбеляза отличното представяне на българските формирования в учението и прие поздравления от колегите си началници на отбраната на държавите-членки на ЕС за демонстрираните способности и успешната сертификация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
България в ЕС - 17 години по-късно: Какво се промени за това врем...
Социологът Елена Дариева: Отказът от гласуване вече се превръща в...
Сестрата на Биляна: Имаше следродилна депресия, предлагали сме й ...
Починалата Биляна - съпруга на престижен съдия по футбол
Експерт: Следродилната депресия е сериозна психическа болест
Съпругата на Николай Волев: Моят живот, моята любов, моето щастие...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).