Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна
Автор: Екип Varna24.bg 19:04 / 04.06.2024Коментари (1)1171
© Facebook
Събитието в подкрепа на брака, семейството и децата тази година ще се проведе в София, Пловдив и Варна. Освен традиционните шествия, организаторите са подготвили концертни програми и много забавления за всички присъстващи.

Най-големият празник за родители и деца в страната ще започне на 15 юни в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър "Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина", в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад "Аптека Марица“.

"Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация "Поход за Семейството“.

"Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“

Националният "Поход за Семейството“ започва като събитие през 2018 година, едновременно в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе – и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, отново във всеки един от тези градове. Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят. Шествието и празника обединяват хора с различни произход, етническа принадлежност, пол, образование, религиозни убеждения, политически възгледи, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Тази година програмата на "Поход за Семейството“ във включилите се градове е изключително разнообразна и пълна с изненади.

В София участниците ще се съберат под звуците на приятна музика пред Народния театър "Иван Вазов“, след което ще потеглят на шествие, което ще спре за кратко на площад "Независимост“, в така наречения "Триъгълник на властта“, между сградите на Народното събрание, Министерски съвет и Президентството. Малко по-късно, втората спирка в маршрута ще бъде пред Съдебната палата. Така тазгодишният "Поход за Семейството“ ще изпрати ясното послание, че трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, заедно с обединителната функция на президента, т.е. всички във властта, имат отговорността да работят за бъдещето на България чрез правилни политики в подкрепа на брака, семейството и децата. Шествието ще продължи по булевард "Витоша“ и ще достигне до Националния дворец на културата, където ще се даде начало на музикална и развлекателна програма с участието на Кралицата на българския рок Милена Славова, младата и изключително талантлива народна певица Йоана Андреева и други. За забавната програма за децата, изпълнена с непрестанни игри, песни, рисуване, много веселие и смях, ще се погрижат професионални аниматори на сцената и извън нея. Над 1000 сини (за момченцата) и розови (за момиченцата) балона ще очакват малчуганите!

В Пловдив ще има шествие от площад "Аптека Марица“, преминаващо през центъра на града и стигащо до Военния клуб (ДНА), където ще започне забавна и развлекателна програма. Публиката ще бъде зарадвана и с участието на невероятния Арменски ансамбъл "Сирун". Ще бъде включена и кратка, полезна лекция в помощ на родителите, представена от професионален психолог. През цялото това време игрите и веселието за децата няма да спират, защото за тях ще има професионално направени прически, шарени рисунки по лицата, балони за всеки и много други. Общите игри с включени заедно родители и деца само ще допълнят емоциите от празничния ден, а накрая всичко ще завърши с дълга празнична хоротека, която да въодушеви окончателно присъстващите и да разтупти всяко българско сърце, което е на мястото.

Във Варна обявеният от организаторите "Празник за Семейството“ ще започне с програма, насочена най-вече към възрастните и тийнейджърите, в която ще участват млади и талантливи поп, джаз, народни и класически изпълнители, които са познати и много обичани от гражданите на Морската столица. В последствие ще има изобилие от забавления и емоции и за малките и най-малките – с игри, танци, музика и много изненади. По време на празника ще бъде прочетено кратко слово, в което да се представи основната причина и смисъла да се организира такова събитие в най-големите градове на страната всяка година, а също и защо всички българи могат и трябва да бъдат част от него и други такива дейности през годината. След приключване на основната програма на "Празник за Семейството“, всички варненци и гости от други населени места в региона, ще тръгнат на шествие до площад “Независимост", където празникът ще приключи с народни хора и танци.

"Някои хора са заблудени, че истинският “Поход за Семейството" е само един ден в годината. Всеки ден е. За всяко семейство, за всеки родител и за всяко дете.“, пише във Facebook-страницата на "Поход за Семейството“. Ентусиазмът, вложените усилия и ресурси за подготовката на тези събития, и работата на организаторите го доказват.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.06.2024 г.
0
 
 
Бе хубаво ама какво прави Българската Губерния за семейството. Плаща смешни добавки за детето.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: