Над 140 000 пътници ползвали редовната линия Будапеща - Варна - Будапеща за 5 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:02 / 12.06.2009
470
Повече от 140 000 пътници са летели по редовната линия Будапеща - Варна - Будапеща от откриването й през юни 2004 г. до сега. Те са пътували с 1420 полета, а разстоянието, изминато от самолетите Boeing 737-600, Fokker 70, CRJ и DH4 между двата града, се равнява на 29 обиколки на земното кълбо. Това стана ясно днес при официалното отбелязване на 5-годишнината от първия полет по първата редовна целогодишна международна линия в новата история на летище Варна.

Първоначалното ни намерение при старта на 3 юни 2004 г. бе линията да е само сезонна, но интересът още в първите 3 месеца доказа, че Варна има огромен потенциал, затова продължихме полетите и през зимата, посочи търговският мениджър на "Малев" за България Десислава Симеонова. В момента самолетите на националния унгарски авиопревозвач летят между Варна и Будапеща 9 пъти седмично - всеки делничен ден сутрин, а в събота и неделя - и следобед. Допълнителните полети, които пуснахме тази година, ще доведат не само още туристи, но ще увеличат и бизнес пътниците, много от които използват трансферния трафик през Будапеща за удобни връзки с над 50 дестинации в 34 страни в мрежата на "Малев", отбеляза зоналният мениджър на компанията за България и още 7 страни Ален Масон. Той подчерта изключителното доверие, което авиопревозвачът има към българския пазар и изказа специална благодарност към българския екип на компанията и ръководството на летище Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Главчев на Срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформат...
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).