Над 9.5 млн. лв. са приходите от концесии на плажове за 2010 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:16 / 30.08.2011
916
Над 9.5 млн. лв. са приходите от концесии на плажове през 2010 г. Това показва годишният доклад на комисиите за контрол по предоставените концесии, които ще бъде гласуван на утрешното заседание на правителството.

Постъпленията през 2010 г. са с 1.2 млн. лв. повече в сравнение с 2009 г., въпреки че тогава са действали повече концесии. През 2009 г. договорите за стопанисване на плажове са били 71, а миналата година - 67.

Заради неизпълнение или забавено изпълнение на задълженията по договорите на концесионерите са наложени неустойки за над 645 хил. лв. Сред глобените са концесионерите на плажовете "Албена", "Златни пясъци", "Бяла-Карадере", "Обзор-централен", "Св. Влас-централен", "Слънчев бряг", "Несебър-юг", "Созопол-централен", "Дюни", "Лозенец", "Силистар". Заради неизплащане на концесионните такси бяха прекратени договорите на плажовете "Кранево-централен", "Бяла-Карадере", "Бургас-север", "Дюни-юг", "Иканталъка I" и "Поморие-юг".

До средата на септември трябва да бъдат обобщени резултатите от проверките на плажовете, направени през лятото. Преди дни министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев каза, че нарушенията тази година са по-малко, но има и "крещящи". Сред най-честите пропуски били медицинското, санитарното обслужване и осигуряването на спасители. Имаше и случаи на барове, които заемат много по-голяма част от плажа от предварително предвидената. Част от концесионерите бяха поставили и високи такси за ползване на чадър - 75-100 лв., като така косвено ограничават достъпа до плажа. Плевнелиев обясни, че Националната агенция за приходите ще провери дали концесионерите са декларирали приходите от високите такси.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).