Намаляват въпросите в листовките за шофьори, но увеличават отговорите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
14:59 / 04.06.2011
3521
Кандидат-шофьорите ще трябва да решават нови листовки от есента. Обсъжда се намаляване на броя на въпросите в теоретичния изпит, но те ще бъдат с повече от един верен отговор. До идеята се е стигнало след среща на транспортния министър Ивайло Московски с браншови организации на автомото преподаватели.

Целта на промените е постигането на по-ефективен и удобен вариант на електронни листовки с индивидуален баркод за кандидат-шофьорите. "Предстоящото въвеждане на баркодовете на листовките е, за да се генерира база данни информация и да се избегне голяма бумащина. Целта е да се минимизират възможностите за спекулации", добави той.

Министър Московски обяви, че електронните листовки ще бъдат въведени до края на годината. Ще има гратисен период, в който автошколите ще могат да използват и стария и новия вид тестове. "Ще има гратисен период около 2-3 години, в който ще се използват и двата модела - електронен и хартиен, така че хората да имат време да свикнат с електронния вариант на листовката", заяви той. "Ще има възможност да се правят много модерен тип изпити чрез тези листовки, включително да има и 3D варианти", каза още министърът.

Министърът каза още, че се обмислят още промени на обучителния процес, този път свързани с практическата част, където може да бъдат въведени модерни полигони.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски: И днес независимостта и свободата на държавата ни ...
Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в ...
Това е униформата, с която Фердинанд обявява независимостта
Историк: Думата "независимост" не трябва да я разглеждаме в ролят...
Рая Назарян присъства на празничната литургия в църквата "Св. 40 ...
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).